Nieuws

Lekker blijven bewegen!

csm_Afbeelding1_df850e9d34

Aanstaande zondag is het weer zover: de Hilversum City Run! Ook vanuit het medisch centrum zullen meerdere medewerkers meelopen. We wensen iedereen veel succes!

Bewegen voor jong en oud

In Hilversum zijn er voor alle leeftijden diverse initiatieven om lekker te blijven bewegen. Bewegen houdt ons gezond en daarom zetten we een aantal initiatieven voor u op een rij. 

group of people playing soccer on green grass field during daytime

Kinderen

De buurtsportcoaches organiseren gratis sportactiviteiten voor kinderen uit alle leeftijdsgroepen. Hieronder vindt u de flyers voor de activiteiten in de meivakantie, tot de zomer en peutergym. Aanmelden vooraf is verplicht. 

Indien u onvoldoende financiële mogelijkheden hebt om uw kinderen lid te laten worden van een sportvereniging kunt u zich melden bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In Hilversum is Julia Oskam naast buurtsportcoach ook het lokale aanspreekpunt voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Julia is te bereiken op 06-18531803 of via de mail op j.oskam@binkkinderopvang.nl.

Diabetes Challenge

Dit voorjaar starten in Nederland weer vele wandelgroepen die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Dit  wandelevent is ook voor mensen die (nog) geen suikerziekte hebben, maar wel een hoger risico op suikerziekte hebben (bijvoorbeeld door overgewicht). 

U kunt zich opgeven voor een wandelgroep in de eigen omgeving. U wordt dan 20 weken begeleid door een professional. U hoeft niet sportief te zijn om mee te doen. U loopt uw eigen tempo, iedere week een stukje meer. Samen wordt er getraind voor een afsluitende wandeling van 3, 5, 10 of 15 kilometer. U kunt zich inschrijven  of meer informatie vinden via onderstaande knop. 

Oldstars voetbal

Walking voetbal is een veelzijdige manier van bewegen eindigend met een leuke voetbalwedstijd (zonder te rennen). 

Het heerlijk buiten zijn en de gemoedelijke sfeer maakt het zeer aangenaam. Niks is verplicht en je hoeft geen profvoetballer te zijn. Het gaat erom dat je het leuk vindt om een balletje te trappen.

De deelnemers van “De Derde Helft” (activiteiten zoals koersbal, jeu de boules, darten, sjoelen etc.) zijn hetzelfde tijdstip aanwezig in de kantine. Hier zijn tevens nieuwe mensen welkom.

Oldstars voetbal is elke woensdag van 14.00 – 15.30 uur aan het Kininelaantje 11 te Hilversum. De deelnemers hebben na de training de mogelijkheid om een drankje te nuttigen.

Zin om mee te doen? Neem dan contact opnemen met Miranda Vernooij:  mvernooij@teamsportservice.nl of telefoonnummer: 06-45750509. Of met oldstars@svolympia25.nl of 06-13881157.

Liever fietsen?

Op zoek naar fietsplezier in Hilversum en omstreken? Sluit aan bij onze gezellige groep! Onder begeleiding van Gerda, buurtsportcoach Fietsen, stap je tijdens de 6 fietstrainingen weer vol zelfvertrouwen de fiets op. De afstanden zijn kort, ongeveer 5 kilometer, en een elektrische fiets is niet
verplicht. Fiets jij met ons mee?

 

Leefstijlloket

Wil jij werken aan jezelf, maar weet je niet waar te beginnen? Of bent u 65 jaar en ouder en wilt u graag weten hoe u een val kunt voorkomen en veilig kunt blijven bewegen?  Kom langs bij het Leefstijlloket in Hilversum Oost, Noordoost of Zuid voor een gratis adviesgesprek!

Meer informatie leest u in ons nieuwsbericht van 6 maart.

Levensbedreigend

Bel 112

Veel spoed

Ma - Vrij
08:00 - 17:00
Avond, nacht en weekend
035 - 6854974
(keuze 1)

MC Liebergen,
Anthony Fokkerweg 80C,
Hilversum
088 - 1309600


Huisartsen Spoedpost,
Laan van Tergooi 2,
Hilversum

Spoed

Voordat u belt, doorloop eerst deze vragen: www.spoedzorghilversum.nl

Naar de inhoud springen